Saturday, April 17, 2010
Relung Hati Kashah

Ahad

April 18, 2010

3.58 AM



Aku tak pasti apa yang aku alami sekarang..aku tercari-cari diri aku yang dulu..diriku yang tak akan pernah lagi membenarkan diri dilukai cinta..kini?aku benar-benar mengharapkan dia..aku yakin aku terlebih dahulu mengenali dia dari dia yang ditemuinya hari ini..aku tak tau apa tentang mereka..apa perasaan mereka..apa yang mereka lakukan..walau hati meronta ingin tahu..kenapa aku?kenapa mesti aku lagi yang bakal musnah kerana cinta yang tulus sering aku berikan..aku mengharap dan menantinya setelah bertahun..ini yang aku dapat..biarlah..aku relakan semua kerana cintaku padanya terlalu kuat..dalam..tulus..biarpun dia tak akan pernah tahu dan tak akan pernah mengerti..aku relakan semuanya kerna aku sakit jika kehilangannya dari hidupku..kejinya hidupku..dia gembira bersama insan lain..aku merana di sini tanpa dia ketahui..tapi aku relakan kerna aku ingin dia gembira..kerna aku sayang dia..amat sayang..lebih dari aku sayangi diri aku sendiri..dia rampas semua perasaan itu..kenapa dia yang aku kenali?kenapa dia yang aku temui??kenapa??semua ketentuan Tuhan dan aku harus relakan..tahukah dia bahawa aku pernah derita..sakit..gila..kerana cuba menjauhi dia terus mahu melupakan namun ternyata tindakan aku sia-sia kerna aku GAGAL..semakin kuat aku bertindak melupakan dia..semakin kuat perasaan cinta aku terhadapnya..semakin dalam..semakin sesak..aku buta kerana cinta..aku bukan orang yang sebegini..jika dahulu..aku seorang yang paling tidak percaya pada cinta kerna aku disakiti teruk..terlalu banyak kisahku berulang..ditipu..dipergunakan..mengapa mesti aku yang hadapi semua ini??adakah aku yang merelakan diriku diperlakukan sedemikian..sehina itu..salahkah aku mencintai??SAKIT..perasaan itu amat dalam hingga ku tak mampu melawan..kadang ingin juga ku bertanya pada dia..ajarkan aku cara untuk aku menghapuskannya dari hidupku..tapi ku takkan sanggup..Tuhan..apa yang sedang aku alami ini??aku tahu bahawa cinta ini tidak akan kemana kerna ternyata ia laranganMu Tuhan tapi salahkah aku untuk bahagia dengan merasai nikmat cinta sebegini..aku cinta dia bukan kerna paras rupa..nafsu..harta benda..aku terima dia seadanya..walau ia sudah hilang kesempurnaan di mata masyarakat..aku masih menginginkannya..ku gagal mengagungkan egoisku..cintaku tulus..tidak mudah pudar dan tidak akan..bagaimana ingin aku buktikan pada dia bahawa cinta aku ini lahir dari hatiku yang tulus??aku manusia biasa juga seperti dia..adakah ini satu kesilapan??seringku berharap andai wujud sesuatu di dunia ini yang bisa membaca hati dan perasaan dengan tepat..aku meraih kasihnya tapi aku gagal mengetahui apa isi hati sebenarnya??adakah ia juga perlukan aku?mencintaiku seadanya aku mencintai dia??bakalkah kisah gelapku berulang lagi kali ini?aku takut..aku takut aku gagal menahan perasaan lalu mengancam hembusan nafasku dan denyut nadiku..biarlah..aku relakan seadanya kerna aku tak sanggup kehilangan dia..dia mmg kucinta sepenuh hati..walau ada yang lain cuba utk memiliki hatiku..aku xbisa menyerah kerna semuanya ada pada dia sekarang..Tuhanku..sedarkan dia bahawa aku tak bisa hadapi ini sendirian..aku perlu dia..maaf Tuhan..aku manusia biasa dan sememangnya aku gagal mengawal perasaan dan diriku bila dia jauh dari aku..sayang..seandainya kau mendengar keluh hatiku..kau akan tahu betapa aku perlu kamu sehingga biarpun kau tidak mencintaiku..jangan kau hindari aku..bodoh aku bodoh..sampai bila aku sendiri tak pasti..mungkin esok lusa aku tidak lagi bernafas di bumi Tuhan ini tapi ketahuilah..ini bukan permainan..aku benar..tulus..tiada kata yang aku bisa luahkan bagi menggambarkan perasaan aku padamu..biarlah aku dalam keadaan begini..menanti cinta darimu sehingga tiada lagi aku menghirup udara yang sama denganmu di bumi Tuhan..jangan kau pergi selagi nafasku ada-melainkan aku dijemput Tuhan atau kau hantarkan aku padaNya..



Penuh Harapan

FixxKashah

posted by mista fixx @ 1:40 PM   1 comments
Sunday, December 20, 2009
SETAHUN LAGI BERLALU..DIA TELAH PERGI SELAMANYA..
setahun lagi berlalu...
begitu sahaja..
pergi tanpa aku sedari..
adakah hanya setahun sekali ku nukilkan di sini?

yang ada telah tiada
yang sayang telah pergi..
pergi bukan sehari dua..
pergi bukan seminggu dua..
pergi bukan setahun dua..
tapi..
selamanya..

ayah..
moga roh kau aman di sana..
anakmu merinduimu..
akan kuturutimu..
nanti aku di sana..

fixx 2009
posted by mista fixx @ 11:43 PM   0 comments
Friday, May 16, 2008
KEMBALI!!!

huwarrgghhh...
hampir setahun aku menyepi...
aku mendiamkan diri dari dunia blog ni..
hurmm..
byk perubahan...
byk peristiwa yg byk aku x ukirkan di sini...
yelaaa...
last aku memblog ketika aku masih bersama dia yg kini telah tiada lagi..
last post JUNE '07 n now MEI '08...
yeahhhh...
its a record...
bkn stakat sawang blog ni...
hutan banat dah jadinyer..
so..
sorry my dear friend..
huhuhu...
hummm...
adakah aku kembali berkarya??
entahlaa...
kadang2 malas..
kadang rajin...
tgk laa...
aku rasa aku nk mula menulis lik...
jadi..
nantikan...
huhuhuhu...
setahun ni mendewasakan aku...
byk berubah...
x caye??
nanti aku ceritakan padamu...
huhu...
posted by mista fixx @ 4:38 AM   3 comments
Friday, June 29, 2007
CiNTA GONI!! Nantikan...
thanx dudu!!hehehe...





.:mista fixx:.

posted by mista fixx @ 12:45 AM   0 comments
Sunday, April 29, 2007
SEKALI LAGI!!!
malang sangat nasib fixx ni..
skali lagi my car was invoved dlm kemalangan..

last fixx kene pada 28/12/2006..
kejadian berlaku di highway plus heading to seremban frm kl..
suasana maghrib..
kire dkt awal tahun ni laa...

inilah yg berlaku ye apabila kete fixx taste sgt kat lori treller kat dpn die lalu mencium blkg treller tu...fixx hny cedera ringan dan luka2 kecil...


seterusnyaaa..baru je fixx amik kete fixx tu yg dh siap baiki-ditanggung sepenuhnya oleh insurans,bulan 2 fixx amik..kire lame gak laaa..sebulan lebih...then terjadi lagi perkara seterusnya..

kena pada 29/4/2007-4 bulan je uolsss..kete baru dpt 2 bln ngn aku..
kejadian berlaku di seri iskandar,perak..
suasana ujan yg x bape lebat n x bape renyai..

dan inilah yg berlaku apabila kete fixx taste ngn kaum sejenis die plak..fixx hentam tepi pasal pakcik tu salah simpang ye then fixx x sempat brek..ujan plak tu jalan licin...so totally bkn salah fixx..

kecederaan yg berlaku pada kali ini...fixx xde ape2...just sakit2 sket...but then yg teruk mbr fixx..terperesuk bwh dashboard walaupun bdn die x logik kalo masuk lengkap bwh dashboard tu...fixx xleh publish dulu namanye cuz lom mnta permission..nnt fixx update name die on da next entry..die seliuh satu badan dan bengkak kepala..kaki pon xleh jln..sian sgt...sory ye sahabat...fixx bwk ok je uolss tau kan??tp uolss tgk laa pakcik yg bwk kete yg fixx hentam tu...ala2 jln pon x larat...then feeling nk bwk kete...tahlaa...dah nk kene...

itulahh kisahnye...
huhuhu...
fixx gelak pasal ni bkn 2 je yg jadi...
b4 ni dah 3 kali eksiden...
dimulakan dgn kemalangan melanggar kete 'petanda' ye time nk g frenzy house last year-mesti ramai yg igt nih...
lepas pada tu byk kali gak kene..langgar divider highway laa..kene langgar kat mat rempit la...

haruskah fixx meneruskan perkhidmatan kereta ini utk fixx???
nthlaaa...




.:mista fixx:.

posted by mista fixx @ 8:20 PM   1 comments
Gettin SINGLE..Gettin bored...(dedicated for sumone)
ermmm...
entry aku ni xtau laa samada aku nk meluahkan perasaan ataupun sengaja sekadar untuk menambah luka kt ati ni..
ntahlaa..
korang bace n korang nilaikan sendiri k..

KISAHNYE BERMULE DISINI...

aku ni jenis cepat boring if bnda yg aku x suke diulang2 lagi n teguran2 telah byk aku campakkan kepada 'dia'..

'Dia'-bukan nama sebenar(biarlah rahsia),dah byk kali aku bg peluang...menipu aku..kantoi...then buat lagi...kantoi lagi...minta maaf lagi n minta maaf lagi..ape sume ni??

aku ni ape??

mmg laa aku pon ade wat salah tp xlaa aku ulang sebanyak ko wat salah..
aku btul2 dah bosan n dah tawar ati...

pastu merayu2...

nthlaaa..

aku ni plak jenis da sayang org aku maafkan..

tp aku rase cam maruah aku dipermainkan...

aduhhh...aku rase bek aku single...

bek aku g hepy2 ngn mbr2 aku...

then..

sory if aku anggap diri aku single..

sbb aku rase aku single..

aku ade ke...aku xde ke x beri kesan pada ko...

aku je mcm terhegeh2...

aku xnk laa...

aku bkn kate aku baik sgt...bkn ahli sufi..

tahlaa..

tp ko pikirlaa ape yg ko buat kat aku..

sng cite...

if ko ade kat tempat aku n aku kat tempat ko..

ape perasaan ko??

aku tau ko lebih teruk marah dari aku...

then..

aku boring..

aku bawa diri...

lalu...

menjelmalah aku di LQ last friday..

hahahahhaa...

ko nk marah2 laa..

aku xtau laaa..

aku boring sgt dgn ape yg aku dpt..

pernah dulu kau katakan sayang..

ingin mendengarku berlagu riang..

tapi kini??

ko dgr aku sedang berlagu sedih tapi girang ni..

LANTAKLAAAAAA...

u can do whatever u wanna do...

tgklaa...aku camne..

apepon..aku mnta maaf..minta halal makan minum..

take k...




p/s-aku pantang penipuan,pempropaan n sewaktu dgnnyew..salahkah jujur?



.:mista fixx:.

posted by mista fixx @ 7:59 PM   0 comments
Saturday, January 20, 2007
seed of DARKness,my BLACK parade??**motip?
x terlambat lagi kot if aku wish happy nu year..
aku kembali pada tahun 2007 ni untuk membuat comeback!-katenyeh!!
huhuhu..
aku diam bkn ape..
bz uolss..
bertapa laaa kejap..
byk tol sawang gemawang kat blog aku nih..
**matilaaa...

huhuhu..
sempena tahun baru..
aku pun telah menukar nama blog aku..
dari- da GOLD of mine,ke - seed of DARKness,my BLACK parade..
mendalam sungguh maknenye..
lalu yg demikian...
aku turut menukar domain adressnyew..
dari..dagoldofmine-fix.blogspot.com
ke..fixxparade.logspot.com..

so??
xde lagi keraguan k...
hehehe...
tiada lagi GOLD dlm hidupku..
hanyalah BLACK n DARK sajew...
yg dg aku pun DARK kot...
***matilaaa carut lover iols sendirik..
wakaka..
apepun...
stay tuned...
n mungkin..
laman nurani aku ni...
bertuka menjadi laman binatang...
atau laman porno...
utk tahun 2007...

challoww..

posted by mista fixx @ 11:34 AM   0 comments
Monday, November 20, 2006
SILENT TREATMENT..
sory lame x update..
dah sgt lama..
just wanna make a comeback later..

JUST WAIT..

n..

WAIT...

sorry..
posted by mista fixx @ 2:09 AM   0 comments
 
About Me


Name:Fixx Jose
Home:Setapak, KUALA LUMPUR
About Me:ORDINARY PERSON
See my complete profile




















Previous Post
Archives
Links
Chatterbox




moon phases








:: MalaysiaTopBlogs ::